Our 2019 renovation revitalized and modernized the 1937 Frost Amphitheater, making it a first class venue for Stanford Live, hosting popular music, the San Francisco Symphony, and everything between. The renovation retained the beautiful green lawn with space for 8,000, surrounded by a berm crowned with trees, and added a new stage covered by a graceful canopy and backed by a support building with dressing rooms and a rooftop party plaza. nThe upstage wall is a sweeping convex curve covered with rusticated stone, giving a beautiful backdrop to performers. It supports the symphony but scatters sound from monitor loudspeakers to avoid confusing reflections to audiences. The canopy features an extra-deep acoustic deck for bass absorption, and its shaping offers just enough acoustic support to performers to give them a sense of comfort. New toilet buildings at the back of the berm are detailed to avoid reflecting amplified sound back to the audience.nThe canopyu2019s rigging accommodates touring groups or the house systemu2019s d&b line arrays, which provide loud, exciting amplification for audience and a surprisingly clear condition for performers.
Project Details
Audiovisual Systems Design
Mechanical Noise Control
Room Acoustics Design
Sound Isolation
Cody Anderson Wasney Architects, Architect, Palo Alto, CA
Fisher Dachs Associates, New York, NY, Theater consultant
14,756 GSF
8,000 Lawn Seating
$33.5 million (est)
Palo Alto
CA