The new TCU Pavilion offers a huge step forward in the concertgoing experience for performers and audiences alike. Kirkegaard worked with Axis Architecture and Theatre Projects Consultants from the earliest planning stages to work out a comprehensive approach to the site, incorporating a fixed stage house, fixed seats under a canopy, and sloped lawn seating beyond. The design shields the audience from the noise generated by nearby traffic, from the staging areas for buses, from the new permanent restroom building, and from the mechanical systems for the new back-of-house block. Kirkegaard designed electrical infrastructure for the touring audio systems and established recommended locations for the loudspeakers to avoid troubling echoes, as well as analyzing reflections off the canopy. Treatments within the stagehouse ensure that performers can experience a comfortable acoustic environment even when they’re rocking out. Treatments in the back-of-house block ensure comfort for performers.
Project Details
Mechanical Noise Control
Room Acoustics Design
Sound Isolation
Infrastructure
Axis Architecture + Interiors, Indianapolis IN, Architect
Theatre Projects, South Norwalk, CT, Theater Consultant
2,500 fixed seats under canopy; 3,500 capacity on lawn
$30 millions
Indianapolis
IN