This new synagogue features an intimate 400-seat sanctuary which expands to accommodate up to 1100 during High Holy Days. Situated on a wooded hillside in Wellesley, the design uses an extensive curtain wall system to visually connect the congregation with the scenic beauty of the site. Numerous acoustic and AV systems elements, including micro-perforated materials, processed column loudspeakers, video displays, touch panels, and a digital media backbone all work together to support the Temple's extensive musical tradition while respecting the beauty of this sacred space.
Project Details
Audiovisual Systems Design
Mechanical Noise Control
Room Acoustics Design
Sound Isolation
William Rawn Associates, Architect; Boston MA
42,000 gsf
400-seat sanctuary that can expand to accommodate 1,100
$25,000,000
Wellesley
MA
2013 AIA New England Honor Award